Prejsť na hlavný obsah

Verzia pre tlač

Otázky a odpovede

Zodpovedané otázky


Téma: Mestská polícia

Dobry den.
Na vyjazde z ulice Beckovska na Legionarsku je na pravom oznacniku ulic umiestnena reklama Cirkusu. Dana reklama znemoznuje bezpecny rozhlad na cestu.
Prosim o kontrolu a pripadne odstranenie danej reklamy.

Odpoved:

Miloš Minarech, útvar mobility, 22.4.2024

Mesto nepovoľuje takéto reklamy na telesách v správe mesta Trenčín. V každom prípade som dal ale pokyn správcovi miestnych komunikácií, aby túto reklamu odstránil.

Téma: Socialne veci

15.4.2024 bezdomovec na voziku pred predajňou pečiva v Centrume zosunutý z vozíka vykonával veľkú potrebu. Robí to kdekolvek, zanecháva po sebe smrad, dokým ho nezmyje dážď. Nechutné ísť cez mesto už len okolo neho, zapácha na 10 metrov močom a stolicou. Naozaj nevie mesto nič spravť, až odpratať jeho telo, ked sa tamkonečne upije k smrti, lebo k ničomu inému to nespeje? Európske mesto kultúry?

Odpoved:

Zdeno Marousek, mestská polícia, 22.4.2024

Mestská polícia dennodenne rieši tohto občana. Pravidelne vykazuje vysoké štádium opilosti alebo potrebuje lekársku pomoc, pravidelne k nemu voláme aj rýchlu zdravotnú pomoc. Mesto Trenčín mu už niekoľkokrát ponúklo pomoc vo forme ubytovania, čo striktne odmietol. Formou terénneho sociálneho pracovníka mestskej polície dostáva pravidelne čisté oblečenie a tento mesiac dostal aj zánovný invalidný vozík, nakoľko ten svoj mal poškodený. Tento občan má pravidelný mesačný príjem a ten istý občan, na základe ľútosti okoloidúcich, dostáva nemalé finančné prostriedky, ktoré vo veľkej časti použije na alkohol a cigarety. Žiaľ, nevieme mu pomôcť, ak on sám to odmieta a ak on sám neprejaví záujem zlepšiť si svoju kvalitu života. Ďakujeme za pochopenie.

Téma: Mobilita

Dobrý deň, mám zakúpenú parkovaciu kartu na všetky parkovacie pásma ako rezident a chcem sa spýtať, či môžem s kartou parkovať aj na parkovisku pred OC Južanka, kde je parkovisko uzatvorené rampou. Či kamera rozoznáva EČV alebo ako to funguje. Ďakujem

Odpoved:

Ľuboslava Sedláková, útvar mobility, 22.4.2024

Prevádzkovateľom parkoviska pred OC Južanka nie je mesto Trenčín a neplatia tu ani parkovacie karty vydané mestom Trenčín.

Téma: Školstvo, vzdelávanie

Dobrý deň, prosím Vas, cez letne prazdniny (Jul-August) ako budú školky v Trenčíne otvorené? Konkretne v časti Istebník, Orechové, Zamarovce, Zlatovce. Dakujem.

Odpoved:

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ, 22.4.2024

Materské školy na Medňanského ulici a Na dolinách budú v prevádzke v júli. Materská škola, Pri parku bude v prevádzke v auguste - konkrétne do 23. augusta. Potom nasledujú dni, kedy sa vo všetkých materských školách robí dezinfekcia interiéru.

Téma: Ostatné

Dobrý deň, rada by som sa informovala, ako je to s verejným osvetlením na Ružičkovej ulici. Kedy bude osvetlenie zapnuté, prípadne čo momentálne bráni jeho spusteniu?
Ďakujem za odpoveď.

Odpoved:

Andrea Fraňová, útvar majetku, 22.4.2024

Spoločnosť R.A.M. FAM, s.r.o. zatiaľ nepožiadala mesto Trenčín o prevzatie verejného osvetlenia.

Téma: Socialne veci

Dobrý deň, chcem sa spýtať či ponuka mesto nejaký prispevok po narodení dieťa ? Ďakujem

Odpoved:

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ, 19.4.2024

Nie, takýto príspevok mesto Trenčín neposkytuje.

Téma: Životné prostredie

Dobry den, chcel by som poziadat o odstranenie nadrozmerneho odpadu (kreslo), ktore niekto pred cca 4-5 tyzdnami vylozil k stojisku zbernych odpadovych nadob na Safarikovej 20 (vid foto) a nebolo odvezene v ramci pravidelneho "zberu" nadrozmereneho odpadu.

Vopred dakujem.

Odpoved:

Zuzana Čachová, útvar stavebný a životného prostredia, 19.4.2024

Ďakujeme za podnet. Požiadavku na odvoz sme odoslali zberovej spoločnosti.

Téma: Mestská polícia

V sobotu počas futbalového zápasu som telefonoval na MsP, že na našich plochách za TJ Sokol (parcela 1627/237 a 1627/115) na trávniku parkujú autá, ktoré nás obmedzujú v činnosti. Príslušník mestskej polície ma odbil s odpoveďou, že počas futbalu on nebude naháňať majiteľov vozidiel a že pokiaľ sú predmetné plochy na katastri vedené ako zastavané plochy a nádvoria a ak to nemáme označené ako zákaz parkovať, tak on sa nemá o čo právne oprieť a teda vozidlá tam parkovať môžu.
Otázka je, či naozaj vodiči môžu bezplatne parkovať na pozemkoch označených ako zastavané plochy a nádvoria, pokiaľ tam nie je označenie zákaz parkovať, alebo počas futbalových a hokejových zápasov platí nejaký generálny pardon? Úplne analogicky, podobných pozemkov vo vlastníctve Mesta Trenčín vedených ako zastavané plochy a nádvoria je množstvo. Môžeme teda rovnakých spôsobom využívať na parkovanie napr. pozemok 1627/391? Ďakujem.

Odpoved:

Zdeno Marousek, mestská polícia, 19.4.2024

Mestská polícia jednotlivé nahlásené udalosti rieši na základe platného zákona. V tomto prípade, ktorý popisujete, nemáme oprávnenie, nakoľko ide o súkromný pozemok evidovaný ako zastavaná plocha a nádvorie. Ak vlastník pozemku nechce, aby mu parkovali vozidlá na súkromnom pozemku, mal by tento pozemok riadne označiť, prípadne zamedziť vstup na jeho súkromný pozemok. Počas futbalových a hokejových zápasov nemá nikto generálny pardon. Vodiči, ktorí idú na športové podujatie, by sa mali riadiť platným zákonom č. 8/2009 o cestnej premávke. Pozemok vo vlastníctve mesta Trenčín 1627/391, na ktorý poukazujete, má odlišný vstup. Vstupom a jazdou po chodníku na tento pozemok, by ste porušili ustanovenie hore menovaného zákona. Ďakujeme za pochopenie.

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!